[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index] [New Search]

Re: [T3] Only Running on Two


Lookout Phil - incoming!
Wouldn't want to disappoint you.  ;-)

I suppose there's always an exception that proves the rule, but there's no
obvious reason that I can see why new points would cure an uneven idle on an
engine that is running well in the higher rpm.  A weak (ignition) points spring
would be more of a problem at higher rpm; there's not much else that new points
would change, apart from maybe a very worn heel on the cam-follower of the
points.

I had a camper that had a split valve and head cracks - still drove well but two
of the cyls weren't firing at idle.  Hope that's not the problem.  If nothing
else seems to work, check the compressions.   Nice if it's as simple as a set of
points though!

Dave.
UK VW Type 3 & 4 Club
http://www.hallvw.clara.co.uk/
------
----- Original Message ----- 
From: "phil cain" <bearsvw2000@yahoo.com>
To: <type3@vwtype3.org>
Sent: Wednesday, November 02, 2005 6:10 PM
Subject: Re: [T3] Only Running on Two


> Just cleaning and re-gaping the points will not fix
> the problem, I have seen this problem on other car and
> the only thing that fixed it was a new set of points.
> Of course I'll catch a bunch of flack over this but
> this is my story and I'm sticking to it. Phil
>
>
>
>
>
> __________________________________
> Yahoo! FareChase: Search multiple travel sites in one click.
> http://farechase.yahoo.com
>
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
> List info at http://www.vwtype3.org/list | mailto:gregm@vwtype3.org
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
>
>
>
>


[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index] [New Search]