[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index] [New Search]

Re: What's missing?-Motor Mounts


On 18 Jul 98 at 22:47, type3@vwtype3.org wrote:

> GTIMAN1@aol.com wrote:
> > 
> > What's up my brother's? Hey check this out, I just bought this 68 Fast, and
> > somethings missing. It has the crossmember that attaches to the bottom of my
> > fan housing, and usually there is 2 motor mounts on each end of the
> > crossmember,. there is nothing attached to the crossmember. So I went to the
> > junkyard to pick some up and I notticed the motor mounts sit in a bracket
> > inside the engine compartmant, and mine doesn't have them. How do I support
> > the crossmember?Oh ya my car was sold in Germany and spent the first few years
> > of it's life out there, does that matter?

> 	I not sure about the exact year, but pre '69? you don't need a rear
> motor mount.  The swing axle tranny holds it up. But, they put a single
> mount  up top, at the back of the engine lid for peace of mind?  
> 	When they went to IRS, you needed to support the motor.  That's when
> they went to the under the fan cross member you mentioned.  Sounds like
> your '68 has got a motor out of a later car.    

This is exactly right.  69 was the first year that used the rear 
mount crossbar, except for the rare and elusive 68 AT.

Jim
-
*******************************
Jim Adney, jadney@vwtype3.org
Madison, Wisconsin, USA
*******************************


[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index] [New Search]